Korvanlämmityspantainto

Kesäkelit ovat hellineet pientä kädentaitajaa, eikä ompelukoneen edessä malttaisi pysyä millään..! Ideoinnin ja inspiraation virta on silti pään sisällä lakkaamaton, vaikka vasta viime päivinä olen saanut konkreettisia tuloksia. Ompelin perhetutuille vahakankaasta sienestyskassit, joista toivottavasti pian saisin kuvia käytössä.

Sen lisäksi toteutin pitkäaikaisen idean korvanlämmityspannasta.. Korvanlämmityspannasta? Noh, niin, kun ei se nyt hiuspantakaan ole, kun tarkoitus on toimia korvaläppien tapaan lämmittäjänä.. Vinkatkaa, jos keksitte hyvän nimen kotosuomeksi. Korvanlämmitin? Korvapanta? Puolipipo? Oli mikä oli, näin kerran kudottuja näitä, joiden pohjalta suunnittelin ommeltavan ja helpommin tuunattavan version!

Siirrytäänpä aiheeseen..

Kuva

Korvanlämmittimiä on hurjan helppo tehdä. Ne ovat myös edullisia, etenkin jos sattuu pitämään Ikean fleecehuopien väritarjonnasta.. Ostin 170x130cm palasen hintaan 3,99, hurraa! Jätin herkullisen kirkkaan oranssin sekä lempeän valkoisen vielä kauppaan, mutta taitavat nekin hipsiä kassan kautta kotiin alta aikayksikön..

Kuva

Voin räpellellä kaavaa tänne myöhemmin, mutta oman kupolin mittaamisten jälkeen päädyin noin 61x12cm palaan, joka kapenee päädyistä noin 8cm levyiseksi. Kaikissa reunoissa sentin verran ylimääräistä viimeistelyyn. Toiseen päätyyn leikataan pikkuinen napinläpi (reunustin siksakilla), toiseen ommellaan nappi. Sitten vain koristellaan!

Kuva

Ensimmäiseen pantaan tein eilen illalla kerrostetun kangaskukkasen, jonka kiinnitin napin avulla hieman ruttuun. Monen yrityksen ja väännön jälkeen totesin kiristämisen olevan helpointa, kun lankaa pujottaa ilman solmua napin kolosten läpi, kääntää työn ja kiristää langat kaksin käsin ensin solmuun, sitten tuplasolmuun. Samaan tapaan kuin kiristäisi kengännauhat.

Kuva

Toisen kohdalla innoistuin näpertelystä. Leikkasin kirppikseltä ostamastani nahkatakista suuren ”napin”, jonka ompelin raakaan työhön kiinni (ei vielä viimeisteltyjä reunoja). Käsittelin reunat ja aloin mallailemaan nappeja.. Kiinnitin ne kaksinkertaisella langalla.

Kuva

kuva 3 (16)

Tämä oli niin helppoa ja nopeaa, että leikkasin samoin tein kolme korvapantapalasta odottelemaan.. Yhteen aion tehdä suuren rusetin, toisiin jatkaa nappi-ideaa sekä nahkayksityiskohtia. Alla olevan nappirykelmän toteutan, mikäli kuumaliima toimii kiinnityksessä..!

Kuva

Tai ehkäpä sama punaisena?

Kuva

Tulkoon syys! (Kyllä näitä kehtaa odotuttaakin, joten sovitaanko vaikka lokakuun loppupuolelle?)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s