Suussasulava pähkinämysli

Lähikauppakeskukseemme on muuttanut Punnitse & Säästä-kauppa, jonka avajaisalennusten innoittamana hamstrasin kotiin erilaisia pähkinöitä. Arkisin popsimani Axan pähkinämysli alkoi vedellä viimeisiään, joten päätin minäkin osallistua myslintekotalkoisiin! Itse tekemällä saa juuri sellaisen myslin kuin haluaa, juuri niin monella ”täytteellä” kuin haluaa. Vaihtamalla kaikki pähkylät ja siemenet luomuun, voit olla supereko. Popsi itse tai tee viemisiksi kavereille!

Jaan nyt kanssanne myslireseptin, joka painottuu pähkinäiseen ihanuuteen. Maun mukaan tähän pohjaan voi lopuksi lisätä kuivattuja hedelmiä, marjoja tai rusinoita.

Kuva

Suussasulava pähkinämysli

5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl maapähkinöitä
0,5 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta

0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa

maun mukaan kuivattuja hedelmiä, marjoja, rusinoita..

1. Murskaa suuret pähkinät pienemmiksi, jos haluat. Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet keskenään.

2. Lämhäytä reilussa kattilassa rypsiöljy ja hunaja. Älä anna kiehua!

3. Jos kattilasi vetää koko mysliseoksen, kaada se kattilaan ja sekoita. Jollei, niin kaada öljy-hunajaseos myslipohjan joukkoon ja sekoita, kunnes hiutaleet ja siemet ovat kaikki seoksen peitossa. (Tässä vaiheessa voit myös lisätä makusi mukaan mausteita, esim. kanelia, inkivääriä..)

4. Kaada koko myslihässäkkä leivinpaperilla peitetylle, korkeareunaiselle pellille.

5. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Mysli kärvähtää todella herkästi, joten pysy haukkana uunin lähistöllä ja kääntele mysliä tarvittaessa. Valmiin myslin tunnistat huumaavasta tuoksusta ja paahtuneesta väristä.

6. Anna myslin jäähtyä kunnolla ja säilö sitten purkkiin. Tarjoa jogurtin ja tuoreiden marjojen kera, nam!

Kuva

1. Murskaa suuret pähkinät pienemmiksi, jos haluat. Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet keskenään.

KuvaKuva

Kuva

Kuva

2. Lämhäytä kattilassa rypsiöljy ja hunaja. Älä anna kiehua! Lämmittämällä sulautuvat toisiinsa edes jotenkuten.

Kuva

3. Kaada öljy-hunajaseos myslipohjan joukkoon ja sekoita, kunnes hiutaleet ja siemet ovat kaikki seoksen peitossa. (Tässä vaiheessa voit myös lisätä makusi mukaan mausteita, esim. kanelia, inkivääriä..)

Kuva

4. Kaada koko myslihässäkkä leivinpaperilla peitetylle, korkeareunaiselle pellille.

Kuva

5. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Mysli kärvähtää todella herkästi, joten pysy haukkana uunin lähistöllä ja kääntele mysliä tarvittaessa. Valmiin myslin tunnistat huumaavasta tuoksusta ja paahtuneesta väristä.

Kuva

Kuva

6. Anna myslin jäähtyä kunnolla ja säilö sitten purkkiin. Tarjoa jogurtin ja tuoreiden marjojen kanssa, nam!

Kuva

Kuva

Herkullisia myslihetkiä!

Ps. Haluatko omaan myslipurkkiisi samanlaisen tagin? Ole hyvä, tässä minun tekemäni versio. Vain henk.koht. käyttöön.
Tulosta paperille ja liimaa korttipohjaan, niin saat tukevaa jälkeä. Vaihtoehtoisesti tulosta tarra-arkille ja liimaa purkin kylkeen!

MUESLI_tag

Klikkaa linkkiä ja tallenna oma myslitagisi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s