DIY: Pentu tuli taloon-kortti

Ei minulta tänne näköjään paljon muuta tulekaan, kuin näitä tutoriaaleja.. Otsikon ”DIY” tuntuu hieman turhanpäiväiseltä. Mutta eipä se haittaa, tällä mennään toistaiseksi. Saanko esitellä: Pentu tuli taloon-kortti !

kuva (6)

Kesä on ihanaa koiravauvojen aikaa. Pennun muutto turvallisesta pentulaatikosta uuteen kotiin on jännittävää aikaa paitsi sille itselleen, myös tulevalle omistajalle. Uusi kullanmuru vie kaiken ajan, pissii minne sattuu, haukkuu ja temuaa – kuten pennun kuuluukin. Perheen tuorein jäsen ansaitsee arvoisensa tervetuliaiset, jolloin mahdolliset kummit tuovat lahjoja (arvatkaapa minkä kunnian sain..!) ja sievän kortin koiran kansioon laitettavaksi.

Tässä postauksessa esittelen, kuinka voit itse väkerrellä helpon kortin uuden pennun kunniaksi, eläinrakkaan ystävän tervehdykseksi tai koirahullun synttärisankarin piristykseksi.

Kuva
Korttia varten tarvitset:

2-osainen korttipohja, neliö
kuvio- tai skräppipaperia, lahjapaperia tms
1-osainen korttipohja tehosteväriksi
ruskea huopa-arkki, ohut
kaksipuolista teippiä tai liimapuikon
Erikeepperiä, kuumaliimaa tms huopaa varten
sakset
tarroja, hopeatussia tai muuta korustetta

Kyseinen kortti toimii hyvin myös yksipuoleisena korttina, miksei 10x15cm-kokoisenakin. Ensimmäiseen versioon en laittanut mitään tarroja tai koristeita, ainoastaan nuo paperit ja koiran tassun. Pentua varten piristin korttia tekstein ja tarroin.

– Leikkaa ensin kuviopaperista haluamasi kokoinen neliö taustaksi. Minä taisin silmämääräisesti mitata sivuista noin senttimetrin pienemmän palasen.

Kuva

– Valitse sitten väreihin sopiva, tai niiden kanssa hauskan kontrastin luova, korttipohja tehosteväriksi. Ensimmäisessä kortissani valitsin sinisen kanssa vaalean harmaan, toisessa samansävyisen turkoosin.

Kuva

– Leikkaa korttipohja haluamasi kokoiseksi. Minä leikkasin hieman kuviopaperia pienemmän palan, jotta kuviopaperia näkyisi taustalta. Liimaa tai kiinnitä kaksipuoleisella teipillä/valokuvakiinnikkeillä korttipohja kuviopaperin päälle. (Unohdin ottaa kuvan, katso sommitteluun mallia valmiista)

Kuva

– Leikkaa seuraavaksi huovasta suuri polkuantura ja pikkuanturat. Itse leikkasin ihan silmämääräisesti, koska kiire, mutta mallin katsominen tai mallitassun tulostaminen ja sen huovalle kopioiminen ei varmasti ole huono idea sekään!

– Saadakseni suuren polkuanturan symmetriseksi leikkasin ensin toisen puolen, taitoin leikatun puoliskon leikkaamattoman huovan päälle ja leikkasin ääriviivaa myöten.

Kuva

Kuva

– Liimaa Erikeepperillä tai muulla huovan liimaamiseen sopivalla liimalla tassu korttipohjan päälle. Sommittele miten haluat. Mieti, haluatko ”kanteen” tekstiä vai piisaako pelkkä tassu.

Kuva

– Liitä tarroja, lisää tekstiä.. muokkaa haluamallasi tavalla! Ota huomioon saaja – tämä kortti on väreistä pitävälle koiranomistajalle, joten värikkäät tarrat ja turkoosin sävyt ovat varmasti mieleen. Niin tai näin, on käsissäsi valmis kortti. Helppoa, vai mitä?

Kuva

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s