DIY: Pikkukukkaro

phone613 189

Pieni kummityttöni täytti jo seitsemän vuotta ja menee ensi syksynä kouluun. Päätin tehdä hänelle lahjaksi pienen kukkaron, jonne kasvava ihmisenalku voi sijoittaa ensipennosensa ja jonka kanssa on jännittävää viipottaa lähikiskalle ostamaan irttareita. Minä en tiedä lasten kehitysvaiheista mitään, joten toivoin vain, etten mene täysin metsään. ”Jos tämä pussukka kelpaa, lupaan pitää paremmin yhteyttä..”

Asiaan! Inspiroiduin Kouvolan Veturin Sinellissä pikkukukkaroista ja matkasin meidän lähi-Sinelliin hamstraamaan tarvikkeita. Hairahdin jälleen ja ostin naurettavan hintaista puuvillakangasta (sarjassamme 25x50cm palanen 4,90e), parit kukkaronkehykset (2,00-3,50e) ja korustuksia. Hihihi ja kotiin väkertämään!

Minut alkuun auttoivat alkuperäisillä ohjeillaan mm. Pientä Kivaa– ja Singeri Soikoon-blogit, kiitos tuhannesti selkeistä ohjeista!

Aloita leikkelemällä sopivan kokoiset pussukat. Tässä pussukassa noudatin Pientä Kivaa-blogin ohjetta, jonka mukaan kahdeksan senttimetrin kehyksiä varten kannattaa tehdä n.9,5cm ylhäältä leveä ja n.13,5cm korkea ja alhaalta leveä pussukka. Lähdin heti sooloilemaan, mittasin noin 9cm ja 14cm. Leikkaa identtiset palat päällikankaasta ja vuorikankaasta. Minä käytin vuorikankaana vanhaa tyynyliinaa.

Kuva

Asettele kankaat oikeat puolet vastakkain. Kukkaronkehystä apuna käyttäen mallaile ompeleen aloitus- ja lopetuskohdat paikoilleen. Pinkki kukkaro on tehty melkolailla yo. ohjeiden mukaan, mutta seuraavaan tein ommelmerkin huomattavasti lähemmäs kehyksen kärkeä.

Kuva

Toista sama päällikappaleisiin.

Kuva

Hurauta ompelukoneella päällikankaan alareuna umpeen, merkistä merkkiin. Jätä vuorikankaan alareunaan muutaman sentin aukko, jotta saat pussin käännettyä!

KuvaKuva

Minä päätin koristella pussukan tässä vaiheessa, jotta saisin mahdollisimman siistin lopputuloksen. Tämä on yksi tapa toteuttaa paljettihässäkkä, lisää neuvoja otetaan mieluusti vastaan :)!

Kuva

Piirsin kankaaseen kangasliidulla haluamani kuvion, tässä tapauksessa sydämen.

Kuva

Kuumaliimaa käyttäen liimasin paljetit limittäin kankaaseen.

KuvaKuva

Tein ylimääräisellä kangastilkulla koeajon: kärsiikö paljetit surauttaa ompelukoneella kiinni? Testitulos lupaili hyvää, joten otin riskin. Jouduin vähän liimailemaan paljetteja uudelleen, kun työ oli vielä kiinni ompelukoneessa, joten lopputulos ei ollut ihan moitteetonta.. Liima uhkasi halvaannuttaa koko koneen!

Kuva

Kuva

Kuva

Alla kovinkin yksiselitteinen syy sille, miksi koristelut kannattaa tehdä tässä vaiheessa, eikä vasta valmiiseen kukkaroon.

Kuva

Seuraavaksi käännetään vuorikangas oikein päin ja työnnetään päällikankaan sisään. Päällikangas on tässä vaiheessa vielä nurja ylöspäin. Kiinnitä puoliskot nuppineuloilla, jotta ne olisi helpompi omella yhteen.

käsitöitä 025 (800x600)

käsitöitä 026 (600x800)

käsitöitä 027 (800x600)

Aloita ompeleminen merkistä, jonka piirsit aiemmin. Huristele ompelukoneella suoraa tikkiä ensin yhden puoliskon ja sitten toisen puoliskon verran. Päättele lankaa peruuttelemalla molemmissa päissä, ettei pussukka ala purkautua käytössä.

käsitöitä 029 (600x800)

käsitöitä 034 (800x600)

käsitöitä 035 (600x800)

Käännä pussukka ympäri vuorissa olevan reiän kautta.

käsitöitä 037 (600x800)

käsitöitä 038 (800x600)

Ompele vuorissa oleva reikä umpeen. Ompelukonekin käy tähän mainiosti, kuten jälkikäteen tajusin..käsitöitä 040 (600x800)

Tadaa, viimeistelyä vaille valmis pussukka! Ennen kehysten kiinnittämistä silitä pussukka littanaksi, jolloin se on helpompi survoa kehyksiin.
käsitöitä 041 (800x600)

Viimeistelyä varten tarvitset kukkaronkehyksen, kuumaliimaa/pikaliimaa/vastaavaa, vasaran ja pehmukkeen. Vaihtoehtoisesti tarvitset kehysten puristamiseen pihdit ja pehmusteen, neuvoa tähän antaa Pientä kivaa-blogi.

käsitöitä 093 (800x600)

Lämmitä kuumaliima ja turauta sitä pikkutilkka ensin toisen puolen kehykseen. Survo kukkaroa pätkä kerrallaan kehyksen sisään. Mikäli käytät kontaktiliimaa tms ei-niin-nopeasti-kuivuvaa liimaa, voit laittaa vaikka koko yhden puolen kerrallaan. Kuumaliima kuivuu niin nopeasti, että korkeintaan parin senttimetrin pätkä kerrallaan on tarpeeksi. Kun olet saanut ensimmäisen puolen kokonaan paikalleen, kiinnitä toinen puoli.

käsitöitä 095 (800x600)

Näin olet saanut puristamista vaille valmiin pussukan. Mainiota!
käsitöitä 096 (800x600)

En löytänytkään etsimiäni pihtejä, joten Singeri Soikoon-blogin neuvojen avulla sain nakuteltua kehyksen napakasti kiinni. Nakuttele ainoastaan sisäpuolelta, niin saat siistiä ja tasaista jälkeä!

käsitöitä 099 (600x800)

Alla olevasta kuvasta näet, kuinka sisäpuolelta nakuteltu kehyksenreuna painuu siististi sisään (tuo kaikkein epätarkin kohta etualalla, haha!).

käsitöitä 103 (600x800)

Valmiin pussukan kuva on sen verran epäselvä, että kehtaako sitä edes laittaa.. NOH, lopussa lohdukkeeksi pöllöpussukka, josta tein ihanan hopeaketjun avulla olkalaukun.

phone613 189

phone613 181

Onnea mainioille yrityksille! Kiitos vielä niille, jotka minut auttoivat alkuun 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s