DIY: Käden käänteessä-mekko

Kuva
Selvitäkseni hurjasta pääsykoerumbasta ostin Selloon avatusta Eurokankaasta kolmellatoista eurolla trikookangasta, vaaleaa ja korallinväristä. Seuraavaksi esittelen jälkimmäisestä tehdyn kesämekon niin arkeen kuin siistimpäänkin tilanteeseen! Yksinkertaisimmillaan mekon tekemiseen hujahtaa vain noin puoli tuntia. Minun oli saatava näpertää, joten vein idean vähän pidemmälle..

The original idea from Sweet Verbena, thank you for inspiring!

Tämän kepeän kesämekon voit toteuttaa edukkaasta trikoosta, joko lyhyenä tai pitkänä versiona. Kaivoin Eurokankaan palalaatikosta vähän yli polvenmittaisen palasen lyhyttä versiota varten. Minun palani oli vähän turhan leveä, melkein 3x lantionleveys.. hups.

Kuva
Taita kangaspala keskeltä, oikeat puolet vastakkain. Voit taittaa palan joko leveys- tai pituussuunnassa, riippuen palan muodosta. Minä taitoin leveydestä puolet (taitos vasemmassa reunassa). Ompele siksakilla kolme sivua umpeen ja käännä työ.

Kuva

Kuva
Käännettyäsi työn ympäri, olet saanut aikaiseksi ikään kuin suuren pussin.

Kuva
Seuraavaksi leikkaa pussiin kaula-aukko ja hihansuut, kangas oikea puoli ylöspäin. Tein alkuperäisen ohjeen mukaan, joten leikkasin ensin noin 15 cm kaula-aukon ja 20cm hihansuut. Kroppani mittasuhteiden vuoksi jouduin leikkaamaan kaula-aukkoa vielä yli 5cm pidemmäksi, mutta tehkää niinkuin omalle vartalolle passaa!

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Tässä vaiheessa mekko näyttää tältä. Kuten huomaatte, ei lopputulos varsinaisesti imartele allekirjoittaneen vartaloa, ainakaan edestäpäin. Hoikemmalle yksilölle mekko on oikeastaan tässä vaiheessa jo valmis! Trikoo ei juurikaan purkaudu, joten voit huoletta jättää hihansuut, kaula-aukon ja helman huolittelematta. Halutessasi voit ommella näihin siistit käänteet.

KuvaKuva
Päätin lisätä mekkoon tampit (onkohan oikea sana?) hihoihin ja syventää kaula-aukkoa. Jouduin myös ottamaan leveydestä aavistuksen pois.. Kuten sanoin, kangaspalani oli mahdottoman leveä.

Tamppeja varten tarvitset yhden pitkän tai kaksi lyhyempää, vähintään neljä kertaa haluttua tampin leveyttä leveämmän kangassuikaleen. Käännä ensin reunat halutun leveyden verran sisäänpäin ja lopuksi vielä (alla olevan kuvan mukainen tilanne) kaksin kerroin.

Kuva
Ompele suora tikkaus kappaleen jokaiselle sivuille, aavistuksen reunasta irti.

Kuva
Leikkaa pitkä kappale puolesta välistä ja muotoile kärjet saksilla ja ommellen reunustamalla halutun muotoiseksi. Minä menin terävällä kärjellä.

Kuva

Kuva
Vapaavalintaisella tyylillä tee napinläpi. Itse en ole vielä harjoitellut oikean napinläven tekemistä, joten pikkuinen reikä sai riittää. Tosi pikkuinen, eihän sitä edes näy..!

Kuva
Kiinnitä seuraavaksi tamppi työn nurjalle puolelle. Ensimmäisessä versiossani kiinnitin sen olkapäälle tampin pituuden verran ulkoreunasta. Toisessa, kutistetussa versiossa, ompelin tampin kaula-aukosta, jolloin sain hihattoman mallin.

Kuva
Hurauta tampin toinen, tasainen pää ompelukoneella nurjalle puolelle kiinni. Suoralla tikillä, ensin eteen ja sitten taakse, ehkä kerran vielä eteen. Tulee suhteellisen siistä!

Kuva
Valitse haluamasi napit. Nämä napit löysin Hemtexistä ostamastani nappipussista (4,95/miljuuna nappia).

Kuva
Ompele nappi tampin kiinnityskohtaan. Näin saat tikkauksen piiloon!

Kuva

Tadaa!

Kuva

Ja vielä kerran: TADAA!

Kuva

Onnea yrityksiin! Postatkaa ihmeessä kommentteihin, jos olette askarrelleet itsellenne vastaavia. Suosittelen lämpimästi, mekon hinnaksi muodostui seitsemän euroa ja työ oli palkitsevaa!

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”DIY: Käden käänteessä-mekko

  1. Paluuviite: Make it to the MAX | Lämpöaalto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s