Ryhtiliike

Koko kevään olen murehtinut löysän elämäntavan tuomaa pehmeyttä, kuitenkaan tekemättä asialle mitään koiralenkkejä ja satunnaisia ryhmäliikuntatunteja lukuunottamatta. Liikunta ei yleensä ole ystäväni – en jaksa nostaa rautaa, tanssiessa minulla on kaksi vasenta jalkaa ja rehkiessäni muutun naamasta aivan kirkkaan punaiseksi.

Mutta nyt, kun kesäkuntoon ei todellakaan enää ehdi, olen ottanut itseäni niskasta kiinni! Latasin puhelimeeni kaksi sovellusta, NTC – Nike Training Club ja Nike+ Running, jotka ovat siivittäneet tietäni hyväkuntoisuuteen viime viikosta lähtien.

Kuva
Kuvakaappaus Nike Training Clubin sivuilta (klikkaa kuvaa)

Nike Training Club sisältää valmiiksi suunniteltuja treeniohjelmia aina hoikistumisesta kiinteytykseen ja täsmätreeneihin. Ennen treenin aloittamista voi treeniohjelmiin ja liikkeisiin tutustua vaihe vaiheelta kuvien avulla. Itse treeni koostuu lyhyistä eri liikkeiden jaksoista, joiden suorittamista ajastimen oheen liitetty ohjevideo helpottaa huomattavasti..!

Erittäin helppokäyttöinen ja selkeä sovellus, joka kerryttää treeniminuutteja ja palkitsee (vielä tuntemattomalla tavalla) saavutuksista. Kutsumalla kaveritkin käyttämään sovellusta saa treeniin mukavaa lisämotivaatiota.. Eihän kukaan halua jäädä kakkoseksi?

Kuva
Helsingin alueen suositeltuja lenkkipolkuja

Nike+ Running on samaisella tunnuksella toimiva erillinen sovellus, joka seuraa juostua (minun tapauksessani kävelemääni tai hölkkäämääni) reittiä, kulutettua aikaa ja vauhtia. Se tilastoi tehdyt lenkit ja kannustaa pinnistämään vähän pidemmälle. Hyvin samankaltainen kuin Sports Tracker, joskin vähän yksinkertaisempi malli. Tässä yhteisöllisyys on suuremmassa roolissa: ainakin tietokoneen kautta voit tarkastella kartasta suosittuja lenkkipolkuja ja lisätä oman panoksesi näiden reittien kuluttamiseen.

Tähänkin sovellukseen saa kutsuttua kavereita mukaan, jolloin se mittaa juostut kilometrit ja ajat ja vertailee niitä juoksijoiden kesken. Ennen uuden juoksun käynnistämistä sovellus tarjoaa mahdollisuuden pyytää kannustuksia Facebookin avulla, hulvatonta!

Saa nähdä miten hauskoja kavereita näistä sovelluksista tulee! Tähän mennessä olen hölkännyt-reippaillut pari lenkkiä ja kokeillut kahta treeniohjelmaa (Get lean – Beginner – Sweat and shape 30min & Ab Burner). Kumpaakaan en saanut suoritettua kunnialla, loppui kunto kesken – ja motivaatiokin heti kun tämän huomasin.

Hauskaa oli huomata, kuinka nopeasti sitä saisi ihan kotonakin hien pintaan. Toistaiseksi kuitenkin salin edessä kiekuva jumppaohjaaja ja yhteisön paine tuntuvat antavan sen viime silauksen meikäläisen tekemisen halulle. Ehkä käyn ensin ryhmäliikuntatunneilla hakemassa vaaditun liikuntakärpäsen pureman ja jatkan sitten kotona suihkimista.. Haluan ehdottomasti nähdä, mitä Rewardeja NTC minulle ensimmäisen tunnin täyttyessä tarjoaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s